Есета

МОИТЕ СРЕЩИ С БАЙ ГАНЬО

Седми клас – Катрин и нейните размисли в едно есе

Простотията, невежеството, невъзпитаното поведение са навсякъде край нас. Наблюдаваме ги с презрение, понякога със страх, и не желаем да бъдем такива. В подобни моменти използваме изрази като байганьовски или байганьовец.
Имала съм много срещи с този неприятен тип хора- байганьовците. Те могат да бъдат на различна възраст- от стари до млади. Срещам Бай Ганьо в градския транспорт в лицето на шофьора, който затваря вратата точно пред мен. Виждам го в контролата на автобуса и самите пътници, които взаимно се ругаят и се държат невъзпитано.
Срещам Бай Ганьо в магазините, където скучаещи продавачки са готови на всичко само и само да ти попречат да избереш и купиш нещо. Няма логика в това поведение, но е така. Бай Ганьо поне силно желаеше да продава стоката си, а тези – не.
Срещам Бай Ганьо на пража, където се разполага нашироко, заема най- добрите места и безцеремонно те избутва и пречи.
Виждам и слушам политици, които като Бай Ганьо са готови да сменят веднага партията си, за да са винаги на власт и да ползват облагите на същата тази власт.
Много са срещите и все неприятни. Нямам идея кога ще свърши всичко това, но като имам предвид нравите на хората, смятам, че никога.

Post a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*