Празник

ЕДНО ЛЯТНО ЗАБАВЛЕНИЕ В „ЛЯТНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ”

DCIM101MEDIA

Ако видите в центъра на София деца с червени, жълти, зелени или сини шапки, трябва да знаете, че това са първокласниците от Първо СОУ „П. П. Славейков“. Те са включени по свое желание и това на родителите си в проекта на училището”Лятно забавление”.
Проектът предлага на родителите техните деца да посещават лятна занималня в Първо училище. В нея началните учители организират различни мероприятия, за да се чувстват децата обгрижвани и сигурни, когато родителите им са на работа.
Миналия петък бившите вече първокласници  преживяха поредното си приятно преживяване- разходка до парк „Врана”. Но това не беше обикновена разходка, защото беше организирана от вестник „Стандарт”, по проект, в който децата рисуват природата.
От площада ги взе супер луксозен автобус. В парка ги очакваха тишината, спокойствието и прекрасната природа. Децата бяха изненадани, когато разбраха, че ще се превърнат в малки художници и могат да рисуват всичко, което ги заобикаля. Те сами избраха сюжетите. Най- хубавите рисунки ще участват в изложба, организирана от вестник „Стандарт“.
Изненадата стана още по- приятна, когато разбраха, че комплектите за рисуване са подарък за всеки един от тях. С нетърпение очакваха да се върнат отново в училище, за да продължат да творят.
На площад „Ал. Невски” размениха набързо впечатления с другата група, която на свой ред потегли на веселото пътешествие до двореца. Изгладнели, малките палавници отидоха да обядват в стола, а пък ние побързахме да ви разкажем ЕДНА ЛЯТНА ИСТОРИЯ В ПЪРВО УЧИЛИЩЕ!

Можете да разгледате снимките на страница Клуб „Млад журналист“.

Post a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*